tirsdag 14. oktober 2008

Himmelfall


Original Tittel: Himmelfall

Regi: Gunnar Vikene

Produksjonsår: 2002

Aldersgrense: 11 år

Skuespillere: Maria Bonnevie, Kim Bodnia,

Kristoffer Joner, Hildegun Riise.

Spilletid: 83 minutter





Filmen Himmelfall utspiller seg på et sted kalt Sollihøgda, og omhandler for det meste mennesker som er innlagt i en psykiatrisk klinikk og de som jobber der.


Hovedpersonen i filmen heter Reidar, og spilles av Kristoffer Joner. Reidar er en veldig spesiell person, som gjøre mange rare ting. Han har en tennisball han kaster i veggen hele tiden. Når ballen flyr gjennom luften er visst alt i harmoni. Reidar er også en av de inlagte på klinikken.
Jonas sin bestevenn heter Juni, og er også innlagt på institusjonen. Juni er også veldig spesiell, og kan ikke være i fysisk kontakt med andre mennsker. Hvis det skjer, slår hun dem.


Himmelfall er en litt komplisert film, og den sender mange budskap. Den handler veldig mye om menneskers problemer og hva folk gjør med dem.
Selv om filmen kan høres ganske mørk og alvorlig ut, noe den til tider også var, er det faktisk en ganske god komedie. Det er mye morsomt som skjer i stort sett hele filmen. Vi møter mange forskjellige mennesker som alle har noe spesielt ved seg.
Dette er alt i alt en god film. og jeg kan anbefale å se den.

Ingen kommentarer: